Eddie har gjort det igen!

För sjunde året i rad har Eddie Karlsson tagit hem SM-guld i Trail. Vi på Lantmännen Aspen gratulerar och är naturligtvis stolta och glada över att Eddie väljer att köra på Aspens specialbränsle, Aspen+. 

 

Lite historik om Eddie:

Eddie startade på en liten crosscykel innan han som nioåring började med trialsporten. Han började 2004 i de lättare förarklasserna men ville hela tiden pröva på svårare banor och klättrade snabbt mot eliten. Redan tre år senare var han uppe och krigade i Junior-SM där förare kan tävla upp till 21år. Inte fyllda femton år vinner han JSM 2009 och året efter börjar han i stora SM där han vinner totalt 2011 som sextonåring.

Redan som tolvåring åkte han internationellt i ungdomsklasserna.

Han började i Ungdoms-EM och fortsatte med 125cc VM där han som sextonåring blev sexa 2011 efter en delseger i Frankrike.

Eddie valde sedan att hoppa över Junior-VM och satsa som sjuttonåring på VM klassen som har så stora svårigheter att de flesta juniorer aldrig kommer till start i den värsta klassen.

Eddie blev fjortonde både 2012 och 2013 samtidigt som han satsade på EM där han blev mästare 2013.

2014 fick han kontrakt med Honda – Montesa i Barcelona och fick en mycket bra start med en åttonde plats när säsongen startade i Australien och Japan. I år 2015 uppfyllde han sitt mål och blev tionde i VM samtidigt som han tog guld i både Nordiska- och Svenska mästerskapen.

Läs mer om vår integritetspolicy och användning av cookies