100 % bränslekvalitet med 10 % förnybart innehåll


Alla bensindrivna maskiner behöver ett bränsle med så låg toxicitet som möjligt, samtidigt som maskinen presterar på topp. Därför behövs alkylatbensin som upprätthåller alla strikta tekniska standarder. Men, det slutar inte där – lika viktigt är det att tänka hållbart och klimatsmart.

rför finns nu Aspen 10 % Renewable

Det är vår nya och revolutionerande produkt för två- och fyrtaktsmotorer. Den har 10 % förnybart innehåll och håller samtidigt samma höga alkylatkvalitet som varit vårt signum i 35 år. Så här säger Ulf Karlsson, Senior Product Specialist hos oss på Aspen:

Vi har alltid velat lansera ett lika bra alkylatbränsle som vårt original, men med ett lägre koldioxidutsläpp. Arbetet med detta började under 2016, men vid det tillfället så var inte komponenterna tillräckligt utvecklade för att vi skulle kunna säkerställa samma höga bränslekvalitet som vi är kända för. Nu, äntligen, är tekniken tillgänglig och vår stora vision har i dag blivit en spännande verklighet.

Upp till 8 % mindre koldioxidutsläpp

De komponenter vi tidigare haft i fossil form, kommer nu från ett förnybart ursprung och fungerar på samma sätt som vanlig bensin. De härstammar bland annat från restavfall från skogsbruk och livsmedelsindustrin, och med ny spännande teknologi bidrar de till att minska klimatavtrycket utan att bekosta bränslekvaliteten. Ulf sammanfattar:

Vi letar alltid efter nya sätt att förbättra våra produkter. Och med den globala växthuseffekten i åtanke är vi mycket stolta över att kunna lansera en produkt som kombinerar högsta kvalitet med så låg miljöpåverkan.

Så, varför just 10 %?
Det är där gränsen går i dag. Så långt vi kan gå utan att tappa kvalitet. Men hur gränsen kommer att se ut i framtiden återstår att se. En sak är dock säker, vi på Aspen står aldrig still. Vår strävan är att våra produkter ska vara så klimatsmarta som möjligt, och därför kommer vår spännande hållbarhetsresa att fortsätta i både rätt riktning och rask takt.

Följ oss med oss på resan!Aspens Facebook-sida kan du hålla dig uppdaterad om allt vi gör och allt vi erbjuder. Till exempel vårt nya tillskott i Aspen-familjen, Aspen 10 % Renewable. Vi ses i flödet!