Mästaren av förgasare hyllar Aspen Classic Vehicle Fuel

 

I en liten verkstad, omgiven av förgasare och reservdelar, finner vi vår mekaniker – mannen som förvandlar trasiga förgasare till levande hjärtan av motorer - Dan Andersson alias ”Förgasar Dan”. Med skickliga händer och en djup förståelse tar han sig an maskiners innersta hemligheter och utmaningar som om det vore en gåta att lösa.

Hans ögon lyser av kunskap och erfarenhet, och hans hängivenhet till sitt hantverk är oöverträffad. Varje skruv och mutter blir behandlad med respekt, som om den hade en egen historia att berätta.

När han lägger sista handen vid sitt arbete och väcker liv i den gamla förgasaren, strålar ett leende upp på hans ansikte. Det är ögonblicket av triumf, när han vet att han har gett en motor en andra chans att leva och arbeta med kraft och effektivitet.

Dan är en hjälte för gamla veteranfordon, en man av dedikation, skicklighet och passion. Hans verkstad är inte bara en plats för reparationer av förgasare från Sveriges alla hörn, ryktet om förgasarnas mästare har spridit sig till övriga världen, det dyker upp paket med trasiga förgasare både från Europa och USA.

Om du efter att ha fått förgasaren renoverad och rengjord, tankar ditt veteranfordon med Aspen Classic Vehicle Fuel kommer den att hålla livet ut.

Aspen Classic Vehicle Fuel - ny bensin för gamla bilar

Genom sin kunnighet och förståelse för gamla motorer har ”Förgasar Dan” blivit en ivrig förespråkare av Aspens nya drivmedel, Aspen Classic Vehicle Fuel, en ny 98-oktanig bensin för den som vill vårda sitt veteranfordon på bästa sätt. Bensinen är etanolfri och blandad med väl utvalda komponenter som ger den konserverande egenskaper och gör den stabil under långa lagringsperioder. Mängden farliga ämnen som bensen och aromater är dessutom reducerade jämfört med vanlig bensin. Genom att tanka upp med Aspen Classic Vehicle Fuel innan vinterförvaring ger man sin ögonsten det bästa möjliga skyddet under de långa vintermånaderna.

Bensin med etanol har en negativ påverkan på förgasare gjorda av gjutjärn

Dan berättar att bensin med etanol har en mycket dålig påverkan på förgasare gjorda av gjutjärn samt aluminium och zink legeringar. När den kommer i kontakt med gjutjärn kan det ha några specifika effekter:

För det första kan etanol vara korrosivt för gjutjärn över tid. Den kan reagera med ytan på gjutjärnet och potentiellt orsaka korrosion. Det är även vanligt att den orsakar spjällslitage samt att den kan klägga igen vitala delar som till exempel accelerationspumpens backventil (en kula som fastnar i sitt säte) tillika trånga kanaler samt nålventiler som hänger sig. Som senare resulterar i att förgasaren flödar över,.

Så vill du vårda din pärla – fyll upp den inför vintern med Aspen Classic Vehicle Fuel! Du hittar den hos utvalda Aspen-återförsäljare eller beställer den enkelt i vår webshop.

Har du en förgasare som behöver renoveras, kontakta förgasarnas mästare: Förgasar Dan.