Det är dags för nya vanor!

Solen är här och äntligen kan vi välkomna trädgårdsfix, båtutflykter och somriga byggprojekt. Det är en härlig tid att vara utomhus och vi på Aspen vill att det ska förbli så. Därför vill vi hjälpa dig att bryta dina osunda bränslevanor. Du, dina maskiner och alla i din närhet förtjänar något bättre – här berättar vi vad och varför.Först och främst, är ”vanlig bensin” en ovana?

Det beror på maskinen. Vanlig bensin, även kallad E10-bensin, är främst avsedd för större fordon som används året om. Men när det gäller mindre maskiner, till exempel din gräsklippare eller båtmotor, så kan E10-bensin göra mer skada än nytta. Den innehåller nämligen 10% etanol, vilket binder fukt vid lagring och kan innebära rost, slitage och försämrad prestanda för dina maskiner. Men också illaluktande avgaser. Så, ja – vanlig bensin är faktiskt en ovana för dig som vill klippa gräset, njuta av en båttur, trimma buskarna, fälla träd eller köra fyrhjuling.

Du förtjänar något bättre
Det handlar om din luft och andras. Om att kunna arbeta tryggt och fokuserat, ta hand om de maskiner som finns och uppleva sjön utan att tära på den. Med nya, sundare bränslevanor mår du, din omgivning och dina maskiner bättre och presterar därefter. Att byta till Aspen alkylatbensin är därför att bryta en osund bränslevana – både ute i naturen och inne i maskinen. Detta är varför:

  1. Bättre luft är sunt förnuft. Med Aspen alkylatbensin i tanken gör du en viktig insats både för dig själv och din omgivning. Då slipper du och alla i din närhet de aromatiska kolföreningar, olefiner och andra skadliga ämnen som finns i vanlig bensin. Det gör vardagen säkrare, utan avgaser som orsakar dåsighet och huvudvärk.

  2. Dina maskiner håller längre. Till skillnad från vanlig handelsbensin, till exempel E10-bensin, så är Aspen alkylatbensin fritt från etanol. Den tål därför att lagras och rengör din motor istället för att slita på den. Då förblir dina motorer lättstartade och dina maskiner lättskötta, även efter vinteruppehåll. Kort sagt: med Aspen i tanken håller dina maskiner längre och kostar därför mindre.

Utmana det förlegade – välj det förädlade

Vare sig du är proffs eller hemmafixare så behöver du ett bränsle som får dina maskiner att prestera som de ska, utan att du och alla i din närhet tar skada. Alkylatbensin är svaret, och Aspen är originalet. Vi har förfinat våra bränslen i över 30 år, samtidigt som vi leder utvecklingen inom just alkylatbensin. Många försöker imitera oss, men ingen når upp till den höga kvalitet som blivit vårt signum. Så kom ihåg: kvalitet köper man, kopior får man betala för. Välj därför alltid rätt – välj Aspen, originalet sedan 1988. Här hittar du rätt bränsle för dina maskiner och var du kan köpa det.

Kvalitet köper man, kopior får man betala för