Aspen tecknar avtal om miljöanpassat bränsle med Porsche Sverige och Porsche Carrera Cup Scandinavia

 

Aspen har tecknat ett flerårigt avtal med Porsche Sverige. Avtalet avser leveranser av miljöanpassat bränsle till Skandinaviens ledande racingserie, tillika Svenska Mästerskapen för GT-bilar, Porsche Carrera Cup Scandinavia, samt modellen 718 Cayman GT4 RS Clubsport i supportklassen Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Det nyutvecklade högprestandabränslet från Aspen har en 33-procentig inblandning av fossilfria komponenter. Bränslet kommer bidra till att de båda racingserierna reducerar sitt miljöavtryck. Samarbetet mellan Aspen och Porsche Sverige är långsiktigt och ambitionen är att efterhand öka den fossilfria inblandningen upp till 100 procent för att på så vis ytterligare minska miljöavtrycket.

Porsche har alltid varit synonymt med racing. Vi vill förvalta det arvet och samtidigt bidra till en omställning som är långsiktigt hållbar för miljön, säger Anders Boqvist, Märkeschef, Porsche Sverige. Att införa miljöanpassat bränsle i våra skandinaviska racingserier är ett effektivt sätt att redan kommande säsong reducera vårt lokala miljöavtryck.

Samarbetet gör det möjligt för oss att kunna fortsätta driva den populära racingserien med så liten miljöpåverkan som möjligt, säger Thomas Johansson, Sporting Director, Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Vi är otroligt stolta över att vara en del av det här projektet, säger Claes Alin, VD för Aspen. Samarbetet med Porsche Sverige har pågått länge, redan 2008 levererade vi bränsle till Göteborg City Race och sedan 2018 är Aspen enhetsbränsle för Carrera Cup. Det har bidragit till att det gått fort med det aktuella projektet. Porsche Sverige, Aspen och Porsche Motorsport inledde diskussioner på Rudskogen Motorsenter i samband med att båda mästerskapen tävlade där i september förra året, fyra månader senare har vi ett miljöanpassat bränsle utan effektförluster som är godkänt hela vägen både för 911 GT3 Cup och 718 Cayman GT4 RS Clubsport.

Säsongen 2024 av Porsche Carrera Cup Scandinavia och Porsche Sprint Challenge Scandinavia inleds på den tidigare Formel 1-banan Scandinavian Raceway i Anderstorp 3-4 maj.

Totalt ingår sex deltävlingar – fyra i Sverige och en vardera i Danmark och Norge – och tolv race i de båda mästerskapen.

Kalender 2024

3 - 4 maj: Scandinavian Raceway, Anderstorp

1-2 juni: Gelleråsen Arena, Karlskoga

29-30 juni: FDM Jyllandsringen, Silkeborg, Danmark

16-17 augusti: Gelleråsen Arena, Karlskoga

6-7 september: Rudskogen Motorsenter, Rakkestad, Norge

20-21 september: Mantorp Park, Mantorp