Konsten att producera el utan fel

Vinterkylan är kommen och i dag råder det elkris i landet. Ingen toppenkombo precis, men som tur är kan du producera egen el till din villa med hjälp av ett bensindrivet elverk. Men även elverk kostar pengar, och därför är dess prestanda avgörande i en tid av redan höga kostnader. Så, hur säkerställer man att elverket alltid startar och fungerar som det ska? Två ord: Aspen alkylatbensin. I den här artikeln förklarar vi hur och varför.

 

Det är skillnad på bränsle och bränsle

Vanlig handelsbensin, även kallad E10-bensin, innehåller 10 % etanol. Och detta kan bli ett stort problem för bensindrivna elverk, oavsett om de är nyköpta eller har några år på nacken. Anledningen är etanolens förmåga att binda fukt under förvaring – vilket kan resultera i korrosion, skadade gummipackningar och igensotade förgasare i elverket. Det märker man på två sätt: antingen startar inte motorn, eller så har prestandan försämrats.

Med rätt bränsle kommer ditt elverk att hålla längre.

Med Aspen alkylatbensin slipper man detta. Det är en förädlad och renare form av bensin som är fri från etanol och därför håller längre än vanlig E10-bensin. När du fyller tanken med Aspen alkylatbensin kan du därför vara säker på att elverkets motor startar som den ska och går jämnare, utan att sota igen – även efter säsongsförvaring. Med rätt bränsle kommer alltså ditt elverk att hålla längre, och du slipper tänka på service och reparation.

Att spara pengar utan att bekosta vardagen

Som husägare vill man helst ha ett elverk som inte bullrar för mycket. Ett krav, som ofta påverkar elverkets prislapp. Men lika viktigt är det med elverkets påverkan på grannskapets närmiljö. Ingen blir glad av illaluktande avgaser, eller hur? Därför bör du som villaägare vara lika noga med ditt val av bensin som ditt val av elverk. Och när det gäller elverk så är Aspen alkylatbensin det bästa bränslevalet, tack vare sin renhet.

Med Aspen alkylatbensin lämnas inga spår alls.

Detta kan du faktiskt testa själv genom att droppa lite vanlig E10-bensin på en vit tallrik och sedan elda upp det. Du kommer då att se spår av bensinen. Men, gör du samma sak med Aspen alkylatbensin så lämnas inga spår alls.

Med andra ord: när du använder rätt bränsle i ditt elverk så ökar inte bara prestandan – du undviker även att sota ner din motor och din omgivning.

Välj rätt alkylatbensin till ditt elverk

Man vinner mycket på ett bensindrivet elverk, men att spara pengar får aldrig bekosta din eller dina närståendes hälsa. Och som vi nämnde ovan så är bränslets renhet avgörande för ditt elverk, men också för din närmiljö – där du, din familj och dina grannar vistas.

Aspen alkylatbensin är originalet sedan 1988. Det är en renare form av bensin, som gynnar maskinen och är hälsosammare att arbeta med. Därför är det inte så konstigt att Aspen kostar några kronor mer än vanlig bensin – nyttan är helt enkelt större. Här kan du läsa mer om Aspen alkylatbensin.