Aspens racingbränslen gör motorsporten justare.Varumärken är viktiga för motorsporten

Inom motorsporten är det är mycket viktigt med högkvalitativa produkter utan att behöva kompromissa på varken pris eller kvalitet. Man vill helt bara ha ”det bästa”. Därför är vi på Aspen lite extra stolta över att man väljer våra bränslen att köra på och att man tryggt tankar sina bilar med motorer värda mellan 200 000 – 300 000 kronor.2020 - En annorlunda tävlingssäsong för STCC TCR Scandinavia

Efter en tävlingssäsong som var allt annat än vanlig hade STCC TCR Scandinavia säsongsfinal på Knutstorp Ring den 10 oktober. P g a situationen orsakad av Corona-virus trodde man länge under våren att ingen tävling skulle kunna genomföras alls. Men så småningom togs beslut att ändå arrangera ett antal tävlingar, men utan publik. När tävlingarna kördes med klasserna STCC, Porsche Carrera Cup Scandinavia, Formula Nordic och V8 Thunder Cars stod Aspen redo med de högoktaniga bränslena Aspen+ och Aspen R. Två högprestanda-bränslen som ger mer effekt, samtidigt som de uppfyller internationella racingregler.


         


Aspen, en officiell leverantör av racingbränsle

Aspen har varit officiell leverantör av racingbränsle till STCC och klasserna Porsche Carrera Cup Scandinavia, Formula Nordic och V8 Thunder Cars i Norden sedan lång tid tillbaka. Och det finns främst två anledningar till att vi har ett så långvarigt samarbete med motorsportbranschen. Den första är stabiliteten och kvaliteten på bränslena, när motorn ställts in för att köras på ett Aspenbränsle, så kan man fokusera på annat. Inga fler justeringar behöver göras, för bränslet kommer att uppföra sig på exakt samma sätt även när man tankar nästa gång. Den andra är logistiken. Vi har under årens lopp skapat rutiner och arbetssätt som förenklar och effektiviserar, vilket uppskattas stort av både team och tekniker. Aspens bränslen är lika viktiga som vilken annan nyckelkomponent som helst för fordon som tävlar på bana. 

Man kan faktiskt sticka ut hakan och påstå att Aspens racingbränslen gör motorsporten justare. Dels för att den jämna kvaliteten i bränslena gör att alla tävlar på lika villkor och dels för att de har en mindre påverkan på miljön.

Fem korta fakta om Aspens racingbränslen

  • Håller alltid en hög och jämn kvalitet. 
  • Hög förbränningshastighet.
  • Minskar risk för knackningar i motorn.
  • Minskar slitaget på motorn och ger ökad livslängd.
  • Färre farliga bensinångor.

Läs mer.
Aspen+
Aspen R