Elkrisen har lett till vedbrist

Många husägare tar nu saken i egna händer och ger sig ut med motorsågen, för att säkerställa vedklabbar inför vintern. En kostnadssmart lösning, så länge motorn startar som den ska. Här spelar bränslevalet en avgörande roll, och nedan reder vi ut vilket bränsle som gynnar maskinen, grannskapet och plånboken allra bäst.

 

Nya tider kräver nya tankesätt

Vedsäckarna i handeln har ökat i pris men minskat i antal. Som husägare blir det därför naturligt att ge sig ut och kapa egen ved. Motorsågarna går varma, och vissa klarar sig bättre än andra. Men det är inte nödvändigtvis åldern eller prislappen som avgör om motorsågen presterar som den ska. Eller rättare sagt, når upp till sin fulla potential.

Det hela är ganska enkelt – alla motorer behöver ett rent bränsle för att kunna prestera på rätt sätt under lång tid. Detta oavsett hur många år maskinen har på nacken och vad den än kostade. När du fyller på med rätt bränsle slipper du därför oroa dig för att motorsågen ska börja kärva mitt i vedjakten. Ett renare bränsle är därför alltid prisvärt, och den renaste bensinen är Aspen alkylatbensin. Det är en etanolfri bensin som även befriats från många av de skadliga ämnen som finns i vanlig E10-bensin. Då slipper motorn sota igen, och du slipper andas in illaluktande avgaser.

Med rätt bränsle i tanken visar du respekt för både din motorsåg och omgivning.

Rätt bränsleval är en trygghet

Vedstöld och ”vedstress”. Två ganska olustiga ord, som nu är vanligare än någonsin i svensk dagspress. Men vedbristen behöver inte kännas otrygg. Det är snarare en utmaning i behov av ett långsiktigt bemötande. När du ser till att din motorsåg fungerar som den ska så är du långsiktig, framför allt ekonomiskt. Och som vi berättade ovan är bränslet mer än bara ett drivmedel. Det är större än så. Ditt bränsleval avgör din motorsågs stamina, men också hur sunt det är att vistas i den miljö där du sågar. För ingen vill ju ha illaluktande avgaser i sin närhet, eller hur?

Med rätt bränsle i tanken visar du därför respekt för din motorsåg men också din omgivning. För att göra detta behöver du ett bränsle som är renare än vanlig handelsbensin. Du behöver alkylatbensin, från Aspen.

Aspen alkylatbensin är en trygg vardagsinvestering, i en tid av höga kostnader.

En motorsåg måste alltid starta

Särskilt nu, när man som villaägare behöver den som allra mest. Därför är ditt bränsleval viktigare än någonsin. När du fyller tanken på din motorsåg med rätt bensin ser du till att slippa prestandaproblem på grund av en igensotad motor. Din motorsåg kommer då att starta och göra jobbet varje gång du ger dig ut för att fälla och kapa träd.

Med andra ord: Aspen alkylatbensin är en trygg vardagsinvestering, i en tid av höga kostnader. Och att fylla tanken med vanlig E10-bensin, kan du på sikt behöva sota för. Här kan du läsa mer om Aspen alkylatbensin.