Byt bränsle!

Det är dags att fylla tanken med ett bränsle som gör stor skillnad för dig och ditt arbete. Oavsett om det gäller jobb i trädgården eller skogsarbete, har vi ett bränsle som är bättre för dig, din maskin och miljön du kör i.

BECAUSE WE CARE...

 

En bekymmersfri sommar med Aspen-produkter

Vi närmar oss en ny vår- och sommarsäsong, så glöm inte att se över dina maskiner redan nu så du är startredo när gräset börjar växa. Fyller du dem dessutom med Aspen alkylatbensin är chansen stor att de startar redan på första rycket.

I Sverige innehåller i stort sett all bensin 10 vol% etanol. En komponent som kan orsaka korrosion och binda fukt in i bränslet vilket i sin tur kan orsaka svårstartad motor och ojämn motorgång. Etanol är också ett lösningsmedel, som kan lösa upp smuts och avlagringar som har byggts upp i en bränsletank över tiden, vilket resulterar i igensatta bränslesystem. Detta kan leda till svårstartad motor, ojämn motorgång, och i värsta fall motorhaveri.

Det finns alltså många anledningar att byta ut vanlig bensin mot Aspen alkylatbensin. Motorn startar lättare, den går jämnt och effektivt och motorn sotar inte igen. Den är helt enkelt bättre för dig, din maskin och miljön.

Aspen Park - nytt sortiment av smörjmedel
Vill du dessutom ha oljor av hög kvalitet till dina maskiner ska du välja Aspen Park, ett helt nytt sortiment av smörjmedel. Det möter de senaste produktspecifikationerna och passar utmärkt för både proffs- och hemmafixare. Här kan du läsa mer om sortimentet.

Hur är din arbetsmiljö?

Är du precis som vi och tycker om när maskinerna är lättskötta, lättstartade men framför allt – underlättar för dig och miljön du arbetar i?

Läs mer om hur du kan förbättra din arbetsmiljö

Hitta rätt bränsle

Har du en tvåtaktsmotor ska du välja den röda dunken som innehåller Aspen 2. till fyrtaktsmotorer passar den blå dunken med Aspen 4. Är du osäker på vilken motor som din maskin eller båt har? Tvåtaktsmotorer brukar finnas i motorsågar, röjsågar, kapmaskiner, häcksaxar och mopeder. Fyrtaktsmotorer finns ofta i gräsklippare, jordfräsar, snöslungor, båtmotorer och mopeder. 

Produktsortiment