Byt bränsle!

Det är dags att fylla tanken med ett bränsle som gör stor skillnad för dig och ditt arbete. Oavsett om det gäller jobb i trädgården eller skogsarbete, har vi ett bränsle som är bättre för dig, din maskin och miljön du kör i.

BECAUSE WE CARE...

 

Tips inför vinterförvaring av dina maskiner och din båt

Fyll på med Aspen innan du ställer undan din maskin eller båt för säsongen, så är motorn startklar efter vintervilan!

Aspen alkylatbensin har ca 10 gånger längre hållbarhet jämfört med vanlig bensin och kan lagras i flera år utan att kvaliteten försämras. Det betyder att om du har det i tanken så behöver du inte tömma den över vintern och din maskin eller båtmotor startar lätt även efter ett längre uppehåll.

I stort sett all bensin i Sverige innehåller upp till 5 vol% etanol. En komponent som kan orsaka korrosion och binda fukt in i bränslet vilket i sin tur kan orsaka svårstartad motor och ojämn motorgång. Etanol är också ett lösningsmedel, som kan lösa upp smuts och avlagringar som har byggts upp i en bränsletank över tiden, vilket resulterar i igensatta bränslesystem. Detta kan leda till svårstartad motor, ojämn motorgång, och i värsta fall motorhaveri.

Vill du ge dina maskiner eller båt en optimal vinterförvaring, följ dessa steg:

  • Steg 1: Fyll tanken med Aspen alkylatbensin

  • Steg 2: Kör motorn under 2 minuter för att cirkulera bensinen genom bränslesystemet

  • Steg 3: Förvara gräsklipparen, annan utrustning eller båten till säsongsstart.

Hur är din arbetsmiljö?

Är du precis som vi och tycker om när maskinerna är lättskötta, lättstartade men framför allt – underlättar för dig och miljön du arbetar i?

Läs mer om hur du kan förbättra din arbetsmiljö

Hitta rätt bränsle

Har du en tvåtaktsmotor ska du välja den röda dunken som innehåller Aspen 2. till fyrtaktsmotorer passar den blå dunken med Aspen 4. Är du osäker på vilken motor som din maskin eller båt har? Tvåtaktsmotorer brukar finnas i motorsågar, röjsågar, kapmaskiner, häcksaxar och mopeder. Fyrtaktsmotorer finns ofta i gräsklippare, jordfräsar, snöslungor, båtmotorer och mopeder. 

Produktsortiment