Den hållbara arbetsmiljön

 

När man mår bra presterar man därefter, och maskiner som håller kostar mindre. Detta har du säkert redan koll på. Men visste du att bränslet spelar en avgörande roll? Både när det gäller säkerheten och produktiviteten på arbetsplatsen. Här berättar vi hur och varför.

Med trygghet i tanken

Alla vet varför hjälmar och skyddskläder behövs, men få tänker på vad man fyller sina maskiner med. Med Aspen alkylatbensin får du en hälsosammare arbetsmiljö, utan dåsigheten och huvudvärken som kommer av de skadliga ämnen som finns i vanlig bensin. Dessutom går motorn jämnare, sotar inte igen och startar därför varje gång – även efter säsongsförvaring. Det gör att dina maskiner håller längre och att du slipper serva och reparera lika ofta. Bra för både plånboken och miljön.

Några kronor mer
Vi förstår dina utmaningar. Du vill tänka långsiktigt, arbeta säkert och hålla stenkoll på dina kostnader. Därför är det viktigt att man skiljer på kvalitet och kopia. Vår alkylatbensin är originalet sedan 1988, renare än vanlig bensin, mer hållbar, hälsosammare att arbeta med och rengör samtidigt motorn. Därför är det inte så konstigt att Aspen kostar några kronor mer – nyttan är helt enkelt större.

 

Visste du att…?

  • Aspen är säkrare. Vår alkylatbensin är befriad från de skadliga olefiner och aromatiska kolföreningar som finns i vanlig bensin. Med Aspen slipper du andas in dessa hälsofarliga ämnen, som annars kan leda till försämrad arbetsförmåga och sjukdom. Läs mer om hur Aspen alkylatbensin förbättrar arbetsmiljön.

  • Aspen är rengörande. Vår alkylatbensin är ett etanolfritt bränsle som även rengör dina motorer från sot – så att de fungerar bättre. Till skillnad från den nya E10-bensinen har vår alkylatbensin lång hållbarhet och tål därför att lagras. Det innebär att era motorer slipper ta skada under säsongsförvaringen. Här kan du läsa mer om hur Aspen skiljer sig från E10. Länge leve dina maskiner!

  • Det är skillnad på alkylat och alkylat. För över 30 år sedan skapade Aspen ett revolutionerande bränsle, och vi förstår varför så många försöker kopiera oss – det är nästan lite smickrande. Men, kom ihåg: betala alltid för kvalitet, aldrig för bleka kopior. Med Aspen alkylatbensin i tanken förblir dina motorer lättstartade och lättskötta. Välj därför alltid rätt, välj originalet.

  • Det är skillnad på fossilt och fossilt. Jämfört med vanlig bensin så innebär Aspen en lägre ozonpåverkan. Och eftersom vår alkylatbensin är så ren gör den susen i alla motordrivna maskiner. Det är helt enkelt ett bättre och mer hållbart bränsle för människa, maskin och miljö.

  • Bensindrivna maskiner behövs. Det finns tillfällen då el- och batteridrivna maskiner lämnar en hel del att önska. Till exempel ute i skogen. Då krävs istället bensindrivna maskiner, och därför gäller det att välja bränsle med omsorg. När du fyller tanken med Aspen kan du vara säker på att du väljer det bästa och mest hållbara bränslet.Att tanka långsiktigt

1988 föddes en idé och en önskan om ett bättre bränsle. Vår grundare Roland Elmäng hade sett hur hårt skogsarbetare drabbades av att stå i ångorna och avgaserna från sina motorsågar. Idén blev till verklighet, och än i dag realiserar vi Rolands vision om den trygga och hållbara arbetsmiljön.

Aspen var först med att producera alkylatbensin. Som originalet erbjuder vi ett bränsle som förfinats i över 30 år. Vi driver utvecklingen och varje Aspen-dunk innehåller decennier av forskning och tester. Det är både en stolthet och ett ansvar som vi axlar med enorm ära. Aspen kommer alltid att vara ett bränsle som bryr sig. Här kan du läsa mer om vår resa.

 Här hittar du Aspen
Våra produkter säljs över hela landet – hitta er närmsta återförsäljare här.