Aspen 10 % Renewable – ett nytt steg i vår hållbarhetsresa!

I 35 år har vi haft två stora drivkrafter: hållbarhet och bränsle av högsta kvalitet. Och frågar du oss så är de inte motsägelsefulla. Tvärtom faktiskt. Särskilt nu, när vi lanserar vår nya produkt Aspen 10 % Renewable. I och med detta bevisar vi att högsta alkylatkvalitet även kan minska koldioxidutsläppen. Med andra ord, bästa möjliga bränsle blev plötsligt ännu bättre.


Äntligen finns den rätta tekniken

Utvecklingen av Aspen 10 % Renewable började redan 2016. Vi visste redan då vilka egenskaper komponenterna måste ha för att minska koldioxidutsläppen utan att bekosta bränslekvaliteten. Men teknologin som var tillgänglig för sju år sedan var inte tillräckligt avancerad för att vi skulle kunna genomföra denna viktiga bränsleutveckling. I dag har dock tekniken kommit ikapp och äntligen har vår vision blivit verklighet. Läs mer om produkterna Aspen 2 10 % Renewable och Aspen 4 10 % Renewable.

Samtidigt har efterfrågan på förnybara råvaror ökat hos våra kunder. Därför ligger Aspen 10 % Renewable väldigt bra i tiden. Särskilt med tanke på den kontroll vi har över hela vår produktionskedja – från återvinningsbara förpackningar, inkl. kapsyl, till klimatvänliga transporter med järnväg. Det gör att vi tryggt kan erbjuda hållbara förbättringar på många sätt. Så här säger Ulf Karlsson, Senior Product Specialist hos oss på Aspen: - Till exempel innehåller alla fat som levereras från Aspen 30 % återvunnet stål och tester pågår för att öka mängden återvunnet material i våra processer.

Tester pågår för att öka mängden återvunnet material i våra processer.

Med hållbarhet som röd tråd

Det är inte bara vår alkylatbensin som får en miljömedveten uppgradering. Det återkommande hållbarhetshindret är ofta förpackningen. Därför rullar vi nu även ut dunkar med vit kork, vilket gör hela förpackningen återvinningsbar. En liten förändring som spelar en stor roll i längden. Ulf fortsätter: - Att vara det stora varumärket medför ett stort ansvar. Med vår kapacitet kan vi hålla oss uppdaterade med nya tekniker, delta i konferenser och ständigt utbilda oss. Då kan vi förbli det bästa bränslevalet, samtidigt som vi är hållbara.

- Att vara det stora varumärket medför ett stort ansvar. Med vår kapacitet kan vi hålla oss uppdaterade med nya tekniker, delta i konferenser och ständigt utbilda oss. Då kan vi förbli det bästa bränslevalet, samtidigt som vi är hållbara.

Och blickar vi framåt till första kvartalet 2023, så kommer vår krympfilm och våra pallomslag och hylsor bestå av återvunnen plast. Dessutom är vi noga med att minska våra utsläpp och förlitar oss därför på trygga och klimatvänliga transporter med järnväg.Allt detta är vi nöjda över, men vi nöjer oss aldrig. Det finns alltid förbättringar att göra och vi på Aspen kommer att fortsätta att jobba hårt för att minska vårt klimatavtryck. Vår strävan är att vår produktlivscykel ska vara så klimatsmart som möjligt, och därför kommer vår spännande hållbarhetsresa att fortsätta i både rätt riktning och rask takt.

Följ oss med oss på resan! På Aspens Facebook-sida kan du hålla dig uppdaterad om allt vi gör och allt vi erbjuder. Till exempel vårt nya tillskott i Aspen-familjen, Aspen 10 % Renewable. Vi ses i flödet!